LA Lakers vs Phoenix Suns in Finala Conferintei de Vest

Kobe Bryant si Steve Nash

Pe masura de Playoff-ul avanseaza, jucatorii au din ce in ce mai multe probleme de sanatate. Steve Nash a jucat tot sfertul 4 al ultimului meci cu un ochi care amintea de Rocky Marciano, reusind totusi sa-i invinga pe Spurs si sa incheie seria 4-0. Umflatura pare sa se fi retras iar in aceasta seara Nash va putea fara mari probleme.

De cealalta parte, Kobe Bryant a jucat aproape tot sezonul cu un deget fracturat la mana de aruncare iar acum genunchiul drept este umflat si le da destulde batai de cap atat lui Kobe dar mai ales lui Phil Jackson, care nu stie cat de mult se poate baza pe cel mai bun jucator al sau. Kobe nu a facut declaratii apropo de aceasta ultima accidentare insa ne putem astepta sa joace in acest prim meci, avand in vedere faptul ca pentru el, durerea pare sa nu conteze.

NIci Andrew Bynum nu este 100% refacut iar acest lucru va conta mult in aceasta serie. In locul lui, titular va fi Lamar Odom care alterneaza jocurile foarte bune cu unele dezamagitoare. In functie de contributia acestor doi "grei", LA va domina sau nu jocul de sub panouri. Dupa Kobe, Pau Gasol a fost cel mai important om al lui Phil Jackson insa de unul singur nu va putea face fata patrunderilor foarte rapide ale lui Nash, Stoudemire sau Grant Hill.

Ron Artest va fi probabil cel care se va apara la Amar'e iar Odom va incerca sa stea cat mai aproape de Jason Richardson, care i-a nimicit pe Spurs cu aruncarile de 3 puncte.

Nu in ultimul rand, duelul conducatorilor de joc va fi foarte important. Derek Fisher a jucat din ce in ce mai multe minute in acest Playoff si Phil Jackson se felicita ca l-a menajat in timpul sezonului regulat - Fisher a dat siguranta atat in aparare cat si in atac echipei sale, experienta sa avand un rol foarte important in victoria 4-0 asupra celor din Utah.

Strategii de joc:

Cel mai probabil, Lakers vor incerca sa domine sub panou prin Pau Gasol, Lamar Odom si Andrew Bynum pentru a inscrie, recupera si nu in ultimul rand, pentru a il forta pe Stoudemire sa faulteze si sa oboseasca incercand sa ii apere. Fisher si Artest vor astepta mingea in afara semicercului de 3 puncte iar Kobe Bryant va fi foarte greu de oprit din orice pozitie.

Phoenix are in Nash-Stoudemire poate cel mai puternic cuplu de "da si du-te" din NBA si cu siguranta vor miza pe acest lucru. Cei doi pot marca din aproape orice pozitie si in diverse scheme de joc asa ca Artest si Fisher for avea niste meciuri foarte grele cu cei doi.

Viziunea lui Nash asupra jocului le va da multe oportunitati coechipierilor de a arunca liberi la cos insa ramane de vazut si cat de bine o vor face. Mai mult insa decat orice, "Los Suns" vor incerca sa joace in viteza, aceasta fiind principala lor arma ofensiva. Daca Lakers nu se vor putea apara pe retragere, Phoenix pot marca foarte usor peste 100 de puncte atat in deplasare cat mai ales acasa.

Alegere:

In mod sigur nu vom mai avea de-a face cu un "sweep". Ii vad pe Lakers castigatori in 6 sau 7 meciuri pentru ca nu cred ca Phoenix au armele necesare sa ii opreasca pe Gasol, Bynum si Kobe atunci cand toti 3 sunt pe teren.

Pariaza pe LA Lakers vs Phoenix Suns la Bet365.com si beneficiaza de bonusul de 200 RON.


Vrei sa primesti cele mai interesante predictii pe mail?

Spune-ne parerea ta:

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.