Turul Frantei 2010

Traseu Turul Frantei 2010

Turul Frantei reprezinta in ciclism cam ce reprezinta Campionatul Mondial in fotbal. Ajuns la cea de-a 97-a editie, turul de anul acesta se anunta a fi unul foarte disputat. Favoritul principal al acestui tur este rutierul spaniol Alberto Contador, castigator a ”marei bucle” in anii 2007 si 2009. In 2008, echipa sa (Astana) nu a fost invitata sa participe la tur.

Contador, care a castigatat deja anul acesta cursele Paris – Nisa si Turul Algarve, ii va avea ca principali adversari pe septuplu castigator al turului intre anii 1999-2005 Lance Armstrong (aflat la ultima participare la tur), Andy Schleck (clasat in 2009 pe locul 2 in aceasta cursa) si rutierul italian Ivan Basso, castigator in Turul Italiei din acest an.

Legenda ciclismului american, Lance Armstrong, a anuntat deja ca aceasta este ultima sa participare la cel mai cunoscut eveniment ciclistic si va avea un cuvant greu de spus in privinta clasamentului final. Levi Leipheimer, Andreas Kloden, Chris Horner sunt coechipierii lui de la echipa RadioShack si vor face totul ca americanul sa isi treaca victoria in palmares pentru a 8-a oara.

Andy Schleck spera ca 2010 sa fie anul lui, dupa ce in 2009 etapele de contratimp au fost punctul lui slab. Principalul lui atu va fi fratele sau Frank Schleck, alaturi de care a facut o echipa redutabila anul trecut si care il va ajuta si acum.

Un alt favorit la tricoul galben este Ivan Basso, castigator intr-o maniera categorica a Il Giro 2010. El incearca sa devina al doilea rutier care castiga Il giro si Le tour in acelasi an dupa regretatul Marco Pantani care a reusit aceasta performanta in 1998. Basso se intoarce in tur dupa o absenta de 5 ani datorita suspendarilor.

Carlos Sastre, castigatorul din 2008 si campionul mondial in proba de sosea Cadel Evans se numara si ei printre favoritii turului din acest an.

Editia din acest an a inceput sambata prin etapa de contratimp de la Rotterdam, castigata de Fabian Cancelara, specialistul etapelor de contratimp. Lance Armstrong s-a clasat pe locul 4, iar Alberto Contador pe 6.

Casele de pariuri au inceput deja sa ofere pariuri interesante pentru Turul Frantei. Astfel, la Bet365.com poti paria pe castigatorul final, primii 10 clasati, cel mai bun catarator, clasare pe podium, clasament tineri, etc. Si Bwin.com ofera multe pariuri speciale pentru acest eveniment: spre exemplu vei putea paria pe cel mai bun catarator, pe diferenta de timp dintre primii doi clasati intr-o etapa si multe altele.


Vrei sa primesti cele mai interesante predictii pe mail?

Spune-ne parerea ta:

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.