MotoGP Sepang - Lorenzo campion, Rossi castiga cursa

Jorje Lorenzo, Valentino Rossi

Dupa 3 ani petrecuti la clasa regina a MotoGP, spaniolul Jorje Lorenzo a reusit Duminica la Sepang sa castige titlul de campion, cu trei curse ramase din calendarul acestui sezon.

Lorenzo a profitat de absenta din cursa a principalului sau contracandidat - Dani Pedrosa - si s-a distantat decisiv in fruntea clasamentului dupa obtinerea locului 3 in Malaezia.

La doar 23 de ani, Lorenzo a avut un sezon excelent pana acum, adunand 7 victorii, 3 locuri 2, 2 locuri 3 si 2 locuri 4, pentru un total de 313 puncte. Dani Pedrosa este pe locul 2 in clasamentul MotoGP cu 228 de puncte, urmat de Rossi cu 181. Lorenzo este doar al doilea rider spaniol care sa cucereasca titlul mondial la clasa regina dupa Alex Criville.

In cursa de Duminica, Rossi a reusit cea de-a doua sa victorie a acestui sezon si a 46-a per total cu Yamaha. Italianul a luat startul de pe locul 6 al grilei si s-a vazut retrogradat pana pe locul 11 dupa doar cateva viraje. Doctorul a prins insa o zi de exceptie si a reusit sa recupereze in stilul sau caracteristic, ajungand destul de repede la conducerea cursei. Lupta pentru victorie a dat-o cu Doviziozo, cei doi schimband prima pozitie in cateva randuri insa la final Rossi a trecut detasat linia de start/sosire.

Urmatoarea cursa din calendarul MotoGP este pe 17 Octombrie in Australia, pe circuitul de la Philip Island.


Vrei sa primesti cele mai interesante predictii pe mail?

Spune-ne parerea ta:

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.